woensdag 19 mei 2010

Highlights week 20

Highlights week 20

Boeken



Volwassenen fictie

Bril, Martin. Rokjesdag en andere lenteverhalen

imageRokjesdag is die ene dag in het voorjaar dat alle vrouwen als bij toverslag ineens een rok dragen, met daaronder blote benen.¿ Aldus schrijver/columnist Martin Bril. De term bestond al, maar Martin Bril maakte hem onsterfelijk in zijn columns. Voor hem zat de fascinatie in de ¿toverslag¿. Hoe weten al die vrouwen toch dat het rokjesdag is? De term haalde zelfs de Van Dale. Martin Bril overleed 22 april 2009 op 49-jarige leeftijd. In deze bundel columns (eerder verschenen in de Volkskrant en het Parool) staan zijn drie rokjesdag-columns, plus 37 andere lente- en zomerverhalen, over een nieuwe zomerjurk, april, tennisrokjes, verlangen naar de lente, billenleed, terrasjes, vogelgezang, Scheveningen, haring, de barbecue en het fluitenkruid. Bril observeert, associeert en fantaseert en schrijft het in de voor hem zo kenmerkende stijl op. Gewone dingen worden bijzonder door de manier waarop hij erover schrijft. De lente op zijn Bril¿s. Gebonden, normale druk. Redactie.

Canavan, Trudi. Het tijdperk van de Vijf (Magiër dl. 2)4 sterren bol.com

imageTwee godsdiensten staan tegenover elkaar. Ze aanbidden elk vijf goden die vijf vertegenwoordigers hebben: bij de Cirkelaars de 'Witten' en bij de Pentadrianen de 'Stemmen'. Beide partijen willen de volgelingen van de ander aan zich binden. De 'Wilden', onsterfelijken die niets op hebben met de goden, weten meer over hen dan stervelingen. Zij weten dat de goden niet oppermachtig zijn en fouten maken. In dit tweede deel in het epos 'Het tijdperk van de Vijf' (het vervolg op 'Priester', 2009)* is Emerahl op zoek naar andere Wilden die de toorn van de goden hebben overleefd. Ze doet een verrassende ontdekking. Auraya, de vijfde Witte, heeft veel gevoel voor magie. Naast dat ze kan vliegen, kan ze de goden en de magie om haar heen voelen. Zij begint te twijfelen aan de onfeilbaarheid van haar goden. Het perspectief wisselt tussen representanten van de vele verschillende volkeren, nu ook bij de Pentadrianen. Daardoor leer je de mensen en gewoontes van de volkeren kennen. De boeiende verhalen van de representanten komen langzaamaan bij elkaar. Paperback, kleine druk. *2009-28-5842 (2010/01). Zie voor de Engelstalige editie 2006-41-0-260. In juli 2010 verschijnt het derde deel van deze goed geschreven serie: 'Godin'. 7 M. Migchelsen


Crispijn, Reina. De verborgen brieven

imageTessa van Anrooy belooft haar stervende oma om twee mensen uit dier leven op te sporen. Maar wie zijn die twee mensen en waar wonen ze? Als het testament geopend wordt, ontvangt Tessa o.a. een doos met brieven. Die brieven zijn door haar oma geschreven aan een overleden meisje en vormen een soort dagboek. Door lezen, combineren en puzzelen moet Tessa achter de oplossing zien te komen. Een familieroman waarvan het verhaal zich gedeeltelijk afspeelt voor en tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het geheel is goed opgebouwd en dwingt door de boeiende verhaallijn de lezer bijna om te blijven lezen. De brieven zijn qua lay-out (ander lettertype en vetter gedrukt) anders dan het verhaal rond Tessa wat de duidelijkheid bevordert. Een mooi geschreven romantische familiegeschiedenis over drie generaties. De auteur die samen met haar zus Margreet ook boeken schrijft, debuteerde in 2008 met haar soloboek Bonbons voor een gebroken hart.


Hasler, Eveline. Steen is liefde

imageRond 1907 bezoekt de joodse weduwe Ullmann geregeld café Stefanie in München, waar deze dominante moeder haar voor het schrijven geboren dochter Regina wil introduceren in het gezelschap van kunstenaars en intellectuelen. Regina maakt er kennis met de psychoanalyticus Otto Gross, gewezen leerling van Freud, bij wie zij in therapie gaat. De therapie van deze libertijnse, anarchistische en aan cocaïne verslaafde analysticus groeit uit tot een tragische liefdesgeschiedenis, die de begaafde, kwetsbare Regina tekent voor het leven. Voor deze uit feiten en fictie bestaande levensverhalen van de Zwitserse schrijfster Ullmann (1884-1961) en de Oostenrijkse psychoanalyticus Gross (1877-1920) baseerde de Zwitserse schrijfster (1933) zich op biografieën, niet nader genoemde documenten en citeert zij uit primair werk van beide figuren. Ondanks minder geslaagde verteltechnische wendingen levert dat een intrigerende roman op, die nieuwsgierig maakt naar leven en werk van Ullmann, Gross en naar de intellectuele en artistieke avantgarde rond 1900. Nogal ruim gekozen informatieve Nederlandse ondertitel. Paperback; kleine druk. 6 C.H.M. Beijer



Mourits, Tupla. Meer dood dan levend: literaire thriller

imageLuna (ik-figuur) raakt bij een overval zwaargewond. Ze vindt dat de politie te weinig doet om de daders te vinden en besluit zelf op zoek te gaan, met verregaande consequenties. Deze roman wordt deels geschreven vanuit het oogpunt van Luna en deels vanuit de belevingswereld van een gestoorde dakloze man. Het verhaal is gesitueerd in Amsterdam waar Luna studeert. Net zoals Luna stukje bij beetje ontdekt wat er met haar gebeurd is, ontdekt de lezer hetzelfde. De gevolgen van de overval zijn op uitstekende wijze beschreven: het gevoel van onmacht en woede van Luna en de onhandigheid en ongeduld waarmee haar omgeving reageert. Heel begrijpelijk en acceptabel is het fanatisme waarmee Luna zich vastbijt in de mogelijke daders; toch is juist dat starre gedrag reden dat Luna niet sympathiek overkomt. De belevingswereld van de onbekende dakloze roept vragen op die pas bij herlezing begrepen worden. De ontknoping is grandioos.

Nesbo, Jo. Headhunters.


imageRoger Brown is headhunter, de beste van Noorwegen. Hij en zijn vrouw Diana, galeriehouder, wonen in een prachtig huis, leiden een luxe leventje en geven veel te veel geld uit. Bij een expositie maakt Roger kennis met Clas Greve, een uitermate geschikte kandidaat voor een van zijn opdrachtgevers, en in het bezit van een beroemd, lang geleden verdwenen schilderij van Rubens, 'De jacht op het Calydonische everzwijn'. Dat schilderij zou een oplossing kunnen zijn voor Rogers financiële problemen en hij begint direct plannen te maken om het te stelen en te verwisselen voor een kopie. Maar in het huis van Greve wacht hem een onaangename verrassing en al gauw krijgt Roger met echte misdadigers te maken en met moord. Geen inspecteur Harry Hole (Nesbø’s vaste hoofdpersoon) dus dit keer, maar een stand alone misdaadroman met een sympathieke kunstdief in de hoofdrol. Spannend, onderhoudend en zoals de auteur zelf ook zegt, lichter en met meer humor dan de Harry Hole-serie. Wordt verfilmd. Op jonesbo.com staat een Engelstalig video-interview met de auteur over dit boek. Jo Nesbø (1960), is ex-topvoetballer, musicus en een van Noorwegen’s topmisdaadauteurs. Zijn Harry Hole-serie is in vele talen vertaald. Paperback, kleine druk.


Roslund, Anders. Drie seconden

imagePiet Hoffmann alias Paula is een crimineel die na zijn vrijlating uit de gevangenis als infiltrant is ingezet door de Stockholmse politie. Hij dringt diep door in de Poolse drugsmaffia, die in Zweden actief is. Een overdracht van drugs loopt volledig uit de hand als een pseudo-koper plotseling een politieagent blijkt te zijn. Dan krijgt Hoffmann de opdracht om in een Stockholmse gevangenis de leverantie van drugs aan gevangenen over te nemen, daarbij gesteund door politietop en justitie. Tegelijkertijd is hoofdrechercheur Ewert Grens bezig om de dader van de moord op de politieagent op te sporen, waarbij hij stelselmatig wordt gehinderd door zijn superioren, die alles op alles zetten om het bestaan van hun infiltrant te verdonkeremanen. Het begin van het boek is even doorbijten, maar gaandeweg loopt de spanning op en bereikt een climax als de politie een gijzelnemer Piet Hoffmannin de gevangenis met grof geweld wil uitschakelen. De lange zinnen, die moeiteloos vier, vijf regels lang zijn, halen soms de vaart uit het verhaal, maar Drie seconden is, vooral in het tweede stuk, een echte pageturner. Paperback, kleine druk. Voor de liefhebbers van o.a. Stieg Larsson en Liza Marklund.



Volwassenen non-fictie

Stiglitz, Joseph e. Vrije val.

imageNobelprijswinnaar Joseph Stiglitz laat in dit boek zien op welke wijze de huidige economische crisis tot stand is gekomen. De auteur wijst de beschuldigende vinger voornamelijk richting het Amerikaanse economische beleid waarin de rol van de vrije markt te groot was. In helder opgebouwde hoofdstukken wordt aan de lezer uitgelegd hoe de crisis is ontstaan en met welke maatregelen we er weer langzamerhand uit kunnen komen. De balans tussen de vrijemarkteconomie en de momenten waarop de overheid zou moeten ingrijpen, dient te worden hersteld. De auteur is onder andere jarenlang actief geweest als topadviseur van de Amerikaanse regering en wil zijn schat aan ervaring en kennis nu delen met alle lezers. DIt boek is uitermate geschikt voor een ieder die zich wil verdiepen in het hoe en waarom van de grootste economische crisis sinds lange tijd.

Werkhoven, Joek van . Hoe zit dat? Dat zit zo (AP)
imageAchttien verschillende dieren worden, alleen of met soortgenoten, op humoristische wijze afgebeeld op of om de wc-pot. Zo zien we bijvoorbeeld Siep Zeepaard met al zijn vriendjes in de pot rondzwemmen, Dries Duizendpoot rondjes op de bril schaatsen en Gerda Geit zich vermaken met wc-papier. De met potlood en krijt getekende en ingekleurde prenten tonen steeds op de rechterpagina het dier, of de dieren, terwijl de achtergrond van het kleinste kamertje in mooie, aanvullende kleuren doorloopt naar de linkerbladzijde. Op deze bladzijde geeft een eenvoudig, vierregelig versje (aabb) in zwarte schreefloze drukletters de toestand op het toilet weer. Mooi uitgegeven, vierkant prentenboek met artistieke platen over het grappige wc-gebruik van herkenbare dieren. De tekst, waarin de kleuter wordt aangesproken, begint en eindigt op de schutbladen. Originele aanvulling op de boeken over zindelijkheid en wc-bezoek. Vanaf ca. 2,5 jaar. - Nelleke Hulscher-

Baltscheit, Martin. Het verhaal van de leeuw die niet kon schrijven (AK)
imageDe leeuw uit dit verhaal kan niet schrijven. Dat kan hem niets schelen, want hij kan brullen als de beste en zijn grote, scherpe tanden zijn behoorlijk angstaanjagend. Op een dag ontmoet de leeuw een leeuwin en hij wordt op slag verliefd op haar. Zij is een echte dame en een echte dame schrijf je eerst een brief, voordat je haar kust. De leeuw roept de hulp in van andere dieren, maar zij schrijven tot zijn grote woede allemaal niet wat de leeuw zelf zou schrijven. Prentenboek met een verhaal dat door het herhalingseffect en de typografie erg leuk is om voor te lezen. Elke keer als een dier zijn brief heeft voorgelezen, barst de leeuw in woede uit. Deze woede-uitbarstingen worden steeds groter en daarmee ook de bijbehorende roodgekleurde letters. De tekeningen van de woeste leeuw dragen zeker bij aan het humoristische effect. De eenvoudige, dikomlijnde illustraties komen goed uit tegen de vaak witte achtergrond. Het omslag en de schutbladen zijn in 'briefstijl' vormgegeven. Mooi uitgegeven boek in oblongformaat. Vanaf ca. 4 jaar. - Kirsten de Pré MA

Bon, Annemarie. Aladdin en de wonderlamp (A-boek)
imageDerde deel van de serie 'Sprookjes opnieuw verteld'*, leesboekjes voor beginnende lezers. Leuk dat het mogelijk blijkt te zijn een klassiek sprookje in simpel taalniveau na te vertellen en het toch zo spannend te houden! De aquarelillustraties in zachte pasteltinten zijn sfeervol, ondersteunen het verhaal en zijn goed gedoseerd, per twee pagina's tekst een plaatje - zodat het verhaal blijft boeien. De zinnen zijn kort, lopen niet door over de regel, maar desondanks is het taalgebruik van een goed niveau, met gebruik van uitdrukkingen en stijlmiddelen (nietsnut, in geuren en kleuren), AVI-E4. Op een vlotte toon wordt het verhaal van de geest uit de lamp helder en onderhoudend verteld, waarbij de illustraties tot de verbeelding spreken. Geslaagd sprookjesverhaal dat het origineel goed navolgt. Vanaf ca. 7,5 jaar. - G. Koops

Lagerlöf, Selma. Nils Holgerssons wonderbare reis
imageNieuwe vertaling van het klassieke verhaal (1906) over Nils Holgersson, een 14-jarige Zweedse jongen, die met zijn ouders en enkele koeien en ganzen op een boerderij woont. Nils is liever lui dan moe, houdt van kattenkwaad en is gemeen tegen dieren. Hij verandert voor straf in een kabouter en kan alle dieren verstaan. Die vinden dat de straf zijn verdiende loon is. Als een troep wilde ganzen onder leiding van de oude Akka overvliegt, wil Marten, de tamme gans, meevliegen. Nils probeert hem tegen te houden, maar wordt mee de lucht in genomen. Zo begint een grote avontuurlijke reis op de ganzenrug door Zweden, waarin Nils laat zien dat hij het goed voor heeft met dieren en zich verantwoordelijk voelt voor Marten. Over vriendschap tussen dieren onderling en tussen mens en dier. Doorweven met sagen. Veel beschrijvingen, mooi van taal, korte en lange zinnen, dialoog en een vlotte stijl. Vrij korte hoofdstukken en een ruime bladspiegel. Verzorgde uitgave met fraaie houtsnede op het omslag. Vele bladzijden (voor)leesplezier, met levenslessen waarbij je veel over de dierenwereld en over Zweden te weten komt. Voorlezen vanaf ca. 11 jaar, zelf lezen vanaf ca. 13 jaar.

Voorhoeve, Anne. Liverpool street
imageDe 10-jarige joodse Ziska Mangold (ik-figuur) leeft met haar protestantse ouders in het Berlijn van 1938. Ze proberen te vluchten voor de verschrikkingen van de nazi¿s, maar aarzelen daarbij te lang. Het lukt nog wel om Ziska gedwongen mee te geven met een van de kindertransporten naar Engeland. Uiteindelijk komt ze terecht in een orthodox-joods gezin in London. Het leven van Ziska wordt op indringende wijze gevolgd tot aan het einde van de oorlog. Haar karakterontwikkeling, met daarbij alle vertwijfeling, angst en wanhoop, maar ook het zoeken naar een houvast en haar eigen identiteit, wordt fijnzinnig beschreven. Vooral de vraag voor wie Ziska - die in London Frances is gaan heten - moet kiezen, haar eigen ‘mamu’ in Berlijn of haar pleeg’mum’ Amanda, loopt als een rode draad door het verdere verhaal. Deze verscheurdheid tussen haar vroegere leven en dat van nu is op gevoelige wijze opgetekend. Met veel aandacht voor detail geschreven, foutloos vertaald uit het Duits, goed gedocumenteerd prachtverhaal - bekroond met de Buxtehuder Bulle 2007. Ook prima te lezendoor volwassenen. Voor leesgrage jongeren vanaf ca. 14 jaar.



Jeugd non-fictie

Samenwerkingscollectie

Yệhudah ha-Levi. Kuzari
imageDe Spaans-joodse filosoof en vooral dichter (circa 1070-1141) biedt in deze uitgave zijn belangrijkste filosofische werk, geschreven in de vorm van een dialoog tussen de koning van de Chazaren, een volk woonachtig in de Kaukasus, en een filosoof, een christen, een moslim en een joodse wijze. De dialoog met de eersten is beknopt. Het gesprek met de filosoof vindt de koning te abstract. In de gesprekken met de christen en de moslim verbaast de koning zich erover, dat beide godsdiensten zich baseren op de Hebreeuwse geschriften (Oude Testament). Een reden om direct bij de vertegenwoordiger van de joodse godsdienst te rade te gaan. Het grootste deel van het boek beslaat dan ook het gesprek tussen de koning en de joodse geleerde, die zeer uitvoerig en op schitterende wijze zijn vaak verachte joodse geloof verdedigt. Alle fasen van het jodendom komen ter sprake en de verdediging is een lofzang op de Thora. Deze eerste volledige Nederlandse vertaling, met een beknopte inleiding, bevat een goed leesbare versie van de joodse klassieke tekst en is een belangrijke aanwinst binnen het Nederlandse taalgebied. Verzorgde gebonden uitgave met leeslint; enkele illustraties in zwart-wit.
 Architectuur: 20 wereldberoemde gebouwen
image2010-20-336 Vijf dvd's van ruim 100 minuten, met twintig documentaires waarin twintig wereldberoemde gebouwen voor het voetlicht komen. O.a. de volgende gebouwen zijn te bewonderen: De Garnier Opera van Paris, De Sendai mediatheek, Het klooster van la Tourette en Het Dessau Bauhaus. Deze gebouwen zijn door de bekende Nederlandse architect Ben van Berkel geselecteerd en ingedeeld in vijf thema's namelijk: privéhuizen; culturele gebouwen; complexe constructies; politiek, arbeid & religie en het totaal concept. Elk dvd heeft bij de opstart een simpel menuscherm waaruit de kijker bepaald of hij/zij alles wil zien of een van de aangeboden onderwerpen. De (op twee afleveringen na) Frans gesproken, Nederlands ondertiteld documentaires van Arte France zijn zeer uitgebreid van aard, waarbij rustig aandacht wordt besteed aan elk detail van het gebouw. De box bevat een boekje waarin samenvattend de thema en selectiekeuze van Ben van Berkel wordt beschreven. Kijkwijzer: alle leeftijden. Drs. ing. M.K. Kumru

 AVM

Luisterboeken


Gerechtigheid. Stig Larssen
image2010-20-308 Luisterboek met een verkorte versie van het gelijknamige boek*, voorgelezen door Ron Brandsteder. Het derde deel van de Zweedse auteur Stig Larssen is het meest omvangrijke deel van zijn Millennium Trilogie**, een gecompliceerde compositie van diverse vormen van misdaad, overheidsbemoeienis, de soms uiterst ingewikkelde omgangsvormen der geslachten en de licht en schaduwzijdes van de mens. Centrale figuur is opnieuw de mooie, intelligente en getatoeëerde computerwijsneus Lisbeth Salander, die een aanslag overleeft (deel 2) en door de medici weer wordt opgelapt. De journalist Mikael Blomkvist van het blad Millennium beweegt zich door het zware weer van samenzweringen, bedrog en vervalsingen om alle aanklachten tegen haar te weerleggen. Uiteindelijk wordt je beloond door een stijgende spanning binnen een boeiende entourage. Inmiddels verfilmd. * 2010-11-3482 (2010/16) (12e dr). ** Eerder aangeboden: 2009-38-3535 (2009/42) (deel 1); 2009-50-3958 (2010/18) (deel 2). Wordt niet opnieuw aangeboden. Release juni 2010 VOA Naar gegevens van G. Brandorff


DVD speelfilms

Dagdromen

image2010-20-349 In de Vlaamse jeugdserie 'Amika' van Studio 100, de makers van het succesvolle 'Het huis Anubis' en 'Mega Mindy', volgen we de belevenissen van een aantal jongeren op de manege De paardenhoeve. Hoofdpersoon is de 15-jarige Merel De Ridder (Moora Vander Veken), die werkt als stalhulp op de manege. Haar vader is uitvinder en haar moeder overleed tijdens een val van het paard. Daarom wil haar vader eigenlijk niet dat ze met paarden werkt. Verder zijn er onder andere de Z-girls, bestaande uit de verwende Marie-Claire de la Fayette, dochter van de schatrijke Herbert de la Fayette die eigenaar is van de Manege, en haar twee vriendinnen, en stalhulp Jan, op wie Merel stiekem verliefd is. Met het paard Amika heeft Merel een bijzondere band. In deze ruim een half uur durende special maakt Merel via een automatische webmachine, een uitvinding van haar vader, per ongeluk contact met Olivier de La Fayette, de broer van Marie-Claire. Samen praten ze over hun belevenissen en vooral verliefdheden. Dit wordt gelardeerd met wel zes liedjes die eigenlijk de hoofdmoot vormen van dit programma en ook afzonderlijk te kiezen zijn in het hoofdmenu. Leuk voor de fans van de televisieserie; (vooral meisjes) vanaf circa negen jaar. Kijwijzer: alle leeftijden Redactie


DVD non-fictie

Bluray

The Polar express
image2010-20-353 Amerikaanse animatiefilm uit 2004 van regisseur Robert Zemeckis die werd geproduceerd met de nieuwste digitale animatietechnieken waardoor Tom Hanks vijf verschillende rollen vertolkt. De film is gebaseerd op het gelijknamige kinderboek van Chris Van Allsburg waarin een kleine jongen twijfelt aan de echtheid van de Kerstman. Hij wordt op kerstavond door een gigantische trein opgepikt die hem naar de Noordpool brengt. Ab Zagt (AD 9-12-'04): '[de film] ziet er in sommige opzichten magnifiek uit. De voortrazende trein en sommige speciale effecten mogen er best wezen, maar het menselijk gezicht blijft een probleem. (...) kostbare technieken (...) voor een slap, dun kinderverhaaltje (...). De film mikt duidelijk op de jongste bioscoopbezoeker beneden de tien jaar. Voor ouderen is er, na de eerste verbazing over de technische snufjes, weinig meer te beleven.' Belinda van de Graaf (Trouw 9-12-'05): 'Tom Hanks is met zijn stemmmenkabinet het enige lichtpunt in een donkere kerstfilm.' De film is zowel in 2D- als 3D-versie te bekijken, met de bijgeleverde 3D-brillen. Bevat veel extra's. Kijkwijzer: alle leeftijden. Aangeboden op dvd: 2005-45-8-531. Redactie

Games

Alice In Wondeland
image2010-20-292 De game is gebaseerd op de beroemde en gelijknamige film van Tim Burton*. De game is echter uitgebreider, omdat nieuwe plaatsen zijn toegevoegd. De game kent een hoop actie, waarbij Alice het op moet nemen tegen het leger van de Red Queen. Natuurlijk komen de beroemde personages als de Mat Hatter aan bod, die je ieder op hun eigen manier helpen met hun vaardigheden. De mogelijkheid om te switchen tussen de verschillende personages die Alice beschermen geven het spel een goede dynamiek. Vanuit dezelfde kamer geven deze personages verschillende ontdekmogelijkheden in de verschillende velden. De tussenliggende puzzels en vraagstukken maken de game leuk en divers, hoewel sommige vaardigheden nogal saai zijn en geen inzicht in het spel vereisen. Een minpunt is de vechtoptie, waarbij de speler maar 1 knop hoeft te gebruiken om te vechten. Dit maakt deze actiescènes saai en onnodig traag. De Nederlandse stemmen en leuke filmpjes maken de game zeker de moeite waard. Ook de co-op mogelijkheid in de multiplay versie zijn een aanrader. De liefhebbers van de film zullen hun hart op kunnen halen, want de werelden en karakters zijn goed uitgewerkt. V/J-aanbieding. PEGI: 12 jaar, geweld. *vanaf maart in de bioscopen. Mede naar gegevens van TGS.eu

Lego Batman: the videogame
image2010-20-298 Dagenlang speelplezier voor jong en oud met Batman en Robin in de herkenbare wereld van de Legoblokjes. De game is veruit de beste uit de serie Legogames. Het verhaal is gevarieerd, de dertig levels goed uitgewerkt en er zijn genoeg geheimen te ontdekken om dagenlang gameplezier te garanderen. Voor jong en oud is het Legogevoel erg herkenbaar. De leeftijdsclassificatie lijkt dan ook wat hoog met 7 jaar. Vooral omdat de vechtscènes niet gewelddadig zijn, maar bestaan uit exploderende legostukjes. De game kent een gezonde dosis humor. De mogelijkheid om elk level ook als slechterik uit te spelen geeft de game een extra dimensie, die zeer de moeite waard is. De combinatie van vechten, puzzels oplossen, geheime objecten ontdekken en voertuigen besturen maken de game compleet. De coöperatieve speelmogelijkheid maakt het spel geschikt voor twee spelers. PEGI: 7 jaar, geweld, online. Mede naar gegevens van TGS.eu

0 reacties:

Collectieteam

Mijn foto
Provinciaal Collectioneren Utrecht
Het collectieteam bestaat uit elf medewerkers
Mijn volledige profiel tonen

Volgers