donderdag 12 januari 2012

Highlights 02 2012

Volwassenen fictie


Tamera Alexander. Diep in mijn hart
Diep in mijn hartRachel Boyd is een jonge weduwe die het moeilijk heeft met de opvoeding van haar twee zoontjes. En ook het werk op haar boerderij met de hulp van slechts een knecht is zwaar. Rand Brookston is de enige arts in Timber Ridge - een afgelegen stadje in Colorado - en zeer in Rachel geïnteresseerd, maar zij staat niet open voor een nieuwe relatie: de angst opnieuw een geliefde te verliezen zit haar in de weg. Het verhaal speelt in 1877, maar de historie speelt nauwelijks een rol in het verhaal, dat naast de romantische verwikkelingen o.a. gaat over al dan niet terechte schuldgevoelens, de noodzaak te vergeven en eigen angsten onder ogen te zien. Ook belangrijk is het geloof in en vertrouwen op God. Derde deel van de Timber Ridge reeks: de hoofdpersonen van de andere delen ('Uit de verte' en 'Verder langs de weg'*) spelen een rol in dit verhaal, maar het is goed zelfstandig te lezen. De schrijfster heeft een prettige en gemakkelijke stijl van schrijven, maar is soms wat langdradig. Duidelijke druk. *2010-35-1970 (2011/04) en 2010-50-3606 (2011/20).


Linda Castillo. Voor altijd stil
Voor altijd stilOp een boerderij in een Amishgemeenschap blijkt een hele familie, bestaand uit vader, moeder en vijf kinderen, te zijn uitgemoord. Politiechef Kate Burkholder (bekend uit 'Zwijgplicht'*) moet met haar team de moordenaar zien te vinden. Als ze het dagboek van een van de tienerdochters ontdekt, blijkt dat het meisje er een dubbelleven op na hield. Wie is haar geheime liefde en wat heeft hij mogelijk met de moord te maken? Koste wat het kost, zelfs met gevaar voor eigen leven, probeert Kate, samen met agent John Tomasetti, de moordenaar te vinden. Hierbij herkent ze veel uit haar eigen, voormalig Amish-achtergrond. Tweede vertaalde en zelfstandig te lezen deel in een serie van inmiddels drie. Goede spanningsopbouw, een vleugje romantiek en dat alles met wetenswaardigheden betreffende de Amish. De auteur schreef meer suspense romans, o.a. voor de Harlequin serie. Wordt vergeleken met o.a. Karin Slaughter en Tess Gerritsen. Toegankelijk geschreven vanuit de eerste persoon (Kate). Kleine druk. *2009-26-1880 (2009/48).


Anthony Horowitz. Het huis van zijde
Het huis van ZijdeAls de excentrieke speurneus Sherlock Holmes een paar straatboefjes inzet bij zijn jacht op een moordenaar, wordt een van de jongens afschuwelijk omgebracht. Holmes trekt het zich vreselijk aan, maar stuit op enorme tegenstand vanuit kringen waarvan hij dat nooit had verwacht. Hij wordt zelfs beschuldigd van een moord en moet alles op alles zetten om een geheimzinnig complot uiteen te rafelen. Boeiend, spannend verhaal dat geschreven is vanuit het perspectief van Watson en dat de sfeer van eind 19e eeuw zeer geloofwaardig neerzet. Ook de karakters van de hoofdrolspelers zijn knap getroffen waardoor je als liefhebber van de verhalen van Holmes nauwelijks in de gaten hebt dat het om een heel nieuw verhaal gaat. Het mooie taalgebruik van de hoofdrolspelers hoort er helemaal bij. De onverwachte plot kent diverse lagen en juist door deze wendingen blijf je als lezer geboeid tot het eind. Een heerlijk boek voor een brede doelgroep dat je geboeid in een keer uitleest. Normale druk.


Linda van Rijn. Piste alarm
Piste AlarmMet dit boek schaart de schrijfster zich in de rij van Esther Verhoef, Saskia Noort, Marion Pauw, Suzanne Vermeer e.a. Ze heeft niet alleen een spannend, maar ook een herkenbaar thema beschreven. Twee ouders genieten met hun drie kinderen van een skivakantie in het Oostenrijkse Kirchberg. Vooral de jongste, de 4-jarige Marius, is enthousiast over het nieuwe avontuur en hij wil zo snel mogelijk de berg af suizen. Als hij tijdens een skiles opeens verdwenen blijkt te zijn en niet wordt teruggevonden, ziet rechercheur Günter Wolfsberg meteen de overeenkomst met de verdwijning van een ander klein jongetje, twintig jaar geleden. Het verhaal is goed opgebouwd en wordt verteld vanuit de verschillende hoofdpersonen. Langzaam aan wordt duidelijk wie van de mensen rondom Marius verantwoordelijk zouden kunnen zijn voor de ontvoering. En, belangrijker, wat de reden van Marius' verdwijning is. Spannend tot aan de ontknoping. Deze aanwinst in het genre zou zo maar verfilmd kunnen worden. Normale druk.


Volwassenen non-fictie


Hugo Camps. Ondernemers
Ondernemers'Interviews over succes, tegenspoed en leiderschap', aldus luidt de ondertitel. Dit boek beschrijft 22 ondernemers naar aanleiding van een interview met hen dat werd gehouden voor weekblad Elsevier. Het is een scala van succesvolle zakenmannen en -vrouwen. Door de mix van ondernemers van topbedrijven en MKB-ers biedt het boek een staalkaart van het Nederlandse bedrijfsleven. Bijzonder is dat voor de meeste ondernemers 'de lol in het spel' hun dominante drijfveer is. Ook laat het boek zien dat het ondernemersklimaat in Nederland de laatste jaren is verbeterd. Treffend is dat de ondernemers om succesvol te zijn vooral drive en doorzettingsvermogen hebben, ook al is hun startsituatie ronduit ongunstig. De auteur is journalist voor Elsevier, NRC en het Vlaamse dagblad De Morgen. Hij schreef eerder boeken op basis van interviews zoals met chef-koks, bekende Belgen, wielerhelden en voetballers. Een informatief en gezellig geschreven boek voor ondernemers over hun collegae en concurrenten en voor mensen die willen gaan ondernemen.


Jeugd fictie


Immink, Matthijs. Hollandse dingen
Hollandse dingenSympathiek fotoprentenboek met typisch Nederlandse voorwerpen en landschappen - als artistieke variant op de vele hardkartonnen eerste woordenboekjes - om kinderen kennis te laten maken met hun unieke leefomgeving en buitenlanders nieuwsgierig te maken naar ons land. Nieuw deel in de succesvolle en bekroonde Dingen/Things-serie met 32 speelse, getitelde kleurenfoto's die verbazen, prikkelen en clichés overstijgen, door de enscenering met beeldtaalgrapjes. Zo schaaft de kaasschaaf plakjes komkommer en wordt gesjoeld met stroopwafels. Er is méér dan je in eerste instantie ziet, doordenkertjes die ook volwassenen uitdagen. Een feest voor oog en geest! Vierkante, hardkartonnen uitgave, in kloek formaat, met twee afgeronde hoeken. Veelzeggend, fraai gecomponeerd stilleven op het omslag, geïnspireerd op een zeventiende-eeuws schildersdoek. Prachtig verzorgd aanwijs- en voorleesboekje. Ook buitenlanders en toeristen zullen zich met een glimlach verbazen. Tegelijkertijd verscheen de Engels editie 'Dutch Things'*. Vanaf ca. 2 jaar.
*zie a.i.'s deze week. Tekst en illustraties beginnen/eindigen aan de binnenkant van het omslag. 


Descamps, Luc . Tovenaars
TovenaarsAmbrosius heeft als hoofdtovenaar in het slot van koning Leodegrance heel wat te stellen met prinses Heidrun. Het 17-jarige meisje heeft altijd wat te klagen over haar uiterlijk en daar moet Ambrosius door middel van zijn toverkunst volgens haar iets aan veranderen. Gelukkig kan de hoofdtovenaar, samen met zijn leerling Gawain, vertrekken naar de Grote Bijeenkomst, waar zal worden uitgemaakt wie zich gedurende zeven jaar de beste tovenaar van het land mag noemen. Dit prettig geschreven boekje bevat eigenlijk twee verhalen. Het eerste speelt zich af op het kasteel, waar Ambrosius tegen zijn zin moet opdraven voor de prinses. Het tweede verhaal gaat om de Grote Bijeenkomst. In het boek is ook informatie opgenomen over het werk van dokters in de middeleeuwen, bv. over het gebruik van bloedzuigers en kruiden. Om onverklaarbare redenen zijn sommige zinnen vet afgedrukt. Tal van zwart-witillustraties vullen de tekst aan. In de serie 'Aanvallen!' verschenen eerder de boeken 'Gladiatoren' en 'Ridders'*. Een grappig, lekker geschreven boek dat soms doet denken aan series als 'De grijze jager' en dat beslist aantrekkelijk zal zijn voor kinderen vanaf ca. 9 jaar.


Vogelesang, Linda. Kookschool appeltje -eitje
Kookschool appeltje-eitjeSinds zijn poes Polle is doodgereden, voelt Jelmer zich erg verdrietig en moet hij steeds aan Polle denken. Hij droomt ook van haar en verbeeldt zich zelfs dat Polle 's nachts bij hem is geweest en op zijn bed gelegen heeft. Trom, de jonge kok van het kinderkookcafé Appeltje-Eitje bedenkt in zijn kookschool plannen om Jelmer te helpen. Toch gaan de zaken soms wat anders dan verwacht. Leuk verhaal waarin een gewone school, kinderkookclub en Jelmers gezin goed en soms met grappige anekdotes beschreven worden, en waarin Jelmers 'rouwproces', het kookplezier en Troms liefdesperikelen goed uit de verf komen. Achter in het boek staan de recepten van Troms gerechten: makreel met mandarijn, tomatensoep met zalm, bietjesstamppot, gebakken peren en skoepkoek. Mooie lay-out met veel afbeeldingen in zwart-wit met grijstinten, soms tekeningen, soms collages met foto's. Duidelijk lettertype en ruime interlinie. Het opvallende gekleurde onmslag is een collage van foto's en tekeningen. Dit zeer aantrekkelijke boek is het eerste deel van een serie. Met het manuscript won de schrijfster begin van dit jaar de schrijfwedstrijd van 
Uitgeverij Ploegsma. Vanaf ca. 8 jaar.


Jeugd non-fictie


Geyskens, Emt . Het grote quizboek voor kinderen : met meer dan 1000 boeiende vragen
Het grote quizboek voor kinderenQuizboek met meer dan duizend vragen die evenwichtig onderverdeeld zijn in acht thema's: dieren, sport en ontspanning, geschiedenis, natuur en menselijk lichaam, wetenschap, algemene kennis, taal, de aarde. Na elk hoofdstuk worden de antwoorden gegeven. De vragen zijn helder en duidelijk gesteld in multiple choice, goed of fout of als open vraag. De beantwoording kan in je eentje, in tweetallen of met meer. Ook kan een leerkracht van een midden- en bovenbouwgroep van de basisschool het boek in de klas gebruiken bij een groepsactiviteit. Het niveau van de vragen is duidelijk afgestemd op deze leeftijdsgroep. Het gebruik zal de algemene ontwikkeling stimuleren en het wedstrijdelement geeft de nodige spanning. Vanaf ca. 8 t/m 12 jaar.


Hynes, Margaret . Extreem weer
De serie 'Navigators'* behandelt de meest interessante aspecten van onze wereld - in heden en verleden - in korte hoofdstukken, met veel illustraties en verwijzingen naar websites en musea. Dit deel gaat uitgebreid in op de meest extreme vormen van het weer op aarde: onweer, ijzige neerslag, tornado's, cyclonen, moessons, waterschaarste, extremen aan de polen, sneeuwellende en de rampen die daarmee gepaard gaan. Ook is er aandacht voor het ontstaan van deze verschijnselen en de invloed ervan op grote gebieden van de wereld en de levens van veel mensen. Verder wordt ingegegaan op wat er eventueel gedaan kan worden om de schade te beperken. De hoofdstukken van twee bladzijden bestaan uit korte tekstblokken, geografische kaarten en veel mooie kleurenfoto's en -tekeningen. Ook zijn er satellietfoto's en 3D-afbeeldingen opgenomen. In de marges staan extra weetjes, woordverklaringen en websites. Soms wordt de informatie verticaal gepresenteerd. Met verklarende woordenlijst, uitgebreid register en adressen en websites voor eigen verder onderzoek. Boeiende uitgave voor geïnteresseerde, visueel ingestelde jongeren. Omdat veel kinderen geïntrigeerd zijn door gevaarlijke natuurverschijnselen en enge rampen, zal dit boek zeker veel lezers aantrekken. Vanaf ca. 11 jaar.


Heugten, Annere van . Van tijd tot tijd : Nederlandse geschiedenis in 50 verhalen
Van tijd tot tijd nieuwDe laatste jaren worden we overspoeld door geschiedenisboeken die gebaseerd zijn op de culturele canon van de commissie Van Oostrom. Dit grote educatieve kinderboek bevat vijftig verhalen over de vijftig vensters van de canon. In feite is het een vervolg op de eerste bundel 'Van tijd tot tijd' (1999)*, waarin veertig historische verhalen staan over de kerninhoud van het vak geschiedenis voor de basisschool. Elk venster beslaat vier bladzijden, waarvan de eerste een algemeen informatieve tekst bevat met een kaartje en een tijdbalk. Dan volgt een kort verhaal gelardeerd met kleurenillustraties, historische foto's en reproducties van schilderijen. In elk verhaal staat een kind centraal. Dezelfde uitgeverij heeft ook de serie 'Terugblikken' uitgegeven. Met een inhoudsopgave onderverdeeld in de tien tijdvakken van de geschiedenis en achterin een uitgebreid overzicht met per venster tips en suggesties voor boeken, websites en dagjes uit. Een mooi naslagwerk en voorleesboek voor leerkrachten van de basisschool. Voorlezen vanaf ca. 8 jaar; ook om zelf te lezen door kinderen van ca. 11 jaar.


Luisterboeken/Daisyrom/Hoorcollege


Onvoltooid verleden / Gerda van Wageningen
Integrale weergave van het gelijknamige boek (op Daisy-rom) dat aangeboden is in de a.i.'s boeken* met onderstaande tekst van recensent Els van Wier. 'Ans en Doortje, twee rechtenstudenten en bewoners van hetzelfde studentenhuis in Leiden, delen lief en leed met elkaar. Ans is dan ook de eerste bij wie Doortje aanklopt als ze de schok te verwerken krijgt dat haar vader niet haar biologische vader blijkt te zijn. Als dit feit verder bekend wordt, brengt dat een bekentenis van Ans' ouders teweeg: Ans is geboren uit het zaad van een spermadonor. Ans krijgt dit van haar ouders te horen met de boodschap erbij dat niemand dit verder hoeft te weten. Ans heeft daar moeite mee: ze ervaart haar leven vanaf dat moment als een bestaan met een onvoltooid verleden. Makkelijk te lezen en boeiende familieroman over een probleem van deze tijd. De omgang met het probleem wordt vrij nuchter en realistisch beschreven. Het christelijk geloof speelt een rol op de achtergrond.' Voorgelezen door een vrouwenstem.


Mini shopaholic / Sophie Kinsella
Mini Shopaholic (digitaal boek)Integrale weergave van het gelijknamige boek (op Daisy-rom) dat aangeboden is in de a.i.'s boeken* met onderstaande tekst van recensent Drs. Madelon de Swart. 'Becky Brandon (28) heeft door haar koopverslaving haar baan als financieel journaliste verloren en werkt nu als personal shopper in een warenhuis in Londen. In 2008 heeft ze veel problemen: eerst merkt ze dat opvoeden niet zo makkelijk is als ze dacht, dochter Minnie (2) is een verwende, onhandelbare peuter geworden die alles wil hebben wat ze leuk vindt. Ook woont ze door tegenslag op de huizenmarkt al te lang met haar gezin bij haar ouders. En opeens is er de financiële crisis. Daarom begint ze op haar werk een discrete 'shoppingservice' die een groot succes is, maar haar een schorsing oplevert. En dan dreigt ook nog het grote verrassingsfeest voor de verjaardag van man Luke te mislukken. Onder dit pseudoniem schrijft de Engelse journaliste (1969) de 'Shopaholic' bestsellers waarvan dit de zesde is. Het is een vrolijke kritiek op het thema koopverslaving met een vaak wat onwaarschijnlijk, maar heel smakelijk en geestig verteld verhaal voor vooral vrouwen van 25-40, waarin veel hilarisch gebeurt en dat goed afloopt. Goede vertaling.' Voorgelezen door een vrouwenstem.


DVD speelfilms


The event : de complete serie
Event, The - Complete Serie (Dvd)Amerikaanse samenzweringsthriller en sciencefictionserie uit 2010. In de hoofdrollen Jason Ritter, Blair Underwood en Laura Innes. Deze 6-delige set bevat alle 22 afleveringen van het enige gemaakte seizoen. De serie is een mix van elementen uit Lost en 24. Wanneer Sean Walker, een gewone jongen, op zoek gaat naar zijn verdwenen vriendinnetje stuit hij op een grootschalig regeringscomplot dat zelfs de president buiten spel zet. Ron Rijghard (5-11-'11): 'Het leentjebuur (red./ bij 24 en Lost) spelen is overkomelijk doordat het verhaal voortdurend onverwachte bochten en afslagen neemt, het tempo hoog ligt en de vormgeving ambitieus is, inclusief knallende effecten. (...) Het zinderend slotbeeld rondt het eerste seizoen fraai af en doet de kijker snakken naar het vervolg, maar zender NBC laat weten geen tweede seizoen te maken.' Met extra's. Kijkwijzer: 12 jaar, geweld, angst. De complete serie


Lark Rise to Candleford
Lark Rise To Candleford - Seizoen 4Vierde, tevens laatste seizoen, uit 2011, met zes afleveringen van de historische dramaserie van de BBC, gebaseerd op drie romans van Flora Thompson. Het verhaal speelt eind 19e eeuw in Oxfordshire waar Laura woont in het boerengehucht Lark Rise als oudste van een groot gezin. Ze verhuist naar het drukke marktstadje Candleford, acht mijl verder, waar ze een baantje krijgt op het postkantoor. Tussen het dorp en het stadje heersen rivaliteit en achterdocht. De serie volgt het wel en wee van de bewoners. Een mooi aangekleed kostuumdrama, met romantiek, humor, kleurrijke figuren en sfeervolle beelden. Het geheel doet denken aan de serie Cranford, de sterke cast is voor een deel dezelfde. We zien onder meer Julia Sawalha (Absolutely fabulous), Linda Bassett en Brendan Coyle. Er zijn geen extra's.


Mega Mindy show
Mega Mindy Show 2011Mega Mindy is de populaire hoofdpersoon uit de Vlaamse televisieserie gemaakt door Studio 100. De derde theatershow van deze superheldin draaide tot eind 2011 in de theaters in België en Nederland. De verlegen politieagente Mieke (gespeeld door musical-actrice Free Souffriau) komt samen met haar collega Toby, op wie ze stiekem verliefd is, en haar chef de bullebak commissaris Migrain weer in actie als boeven de 3D-machine stelen. Met deze nieuwste uitvinding van opa Fonkel tover je met één druk op de knop alles wat je wilt zien. Door het bezit van de 3D-machine zijn de boeven heel sterk, dus het wordt een moeilijke strijd voor Mega Mindy. Deze dvd bevat de registratie van de voorstelling op 29 oktober 2011 in Ahoy, Rotterdam. De show bevat vele liedjes. Onschuldig vermaak voor vooral meisjes vanaf ca. 4 jaar. Kijkwijzer: alle leeftijden. 21 december verschijnt de nieuwe speelfilm: 'Mega Mindy en de snoepbaron' in de bioscoop. Wordt niet opnieuw aangeboden.


De vrolijke avonturen van Ludovic
De Vrolijke Avonturen Van Ludovic - Deel 2Animatieserie voor peuters en kleuters waarin het jonge beertje Ludovic allerlei avonturen beleeft met zijn vriendje George, zijn nichtje Violet en het ondeugende eendje Walla. Ludovic is een nieuwsgierig en lief beertje dat tot meer ondeugende daden wordt aangezet door zijn vriendjes. Alle avontuurtjes spelen zich in of bij huis af. Zo pikt George een knikker van Ludovic maar die komt erachter, spelen ze in de modder en mogen dan de schone keuken niet in, kan Ludovic niet zwemmen met Violet omdat ze ziek is, bezeert Walla zijn enkel maar doet daarna heel zielig. De beren kunnen allemaal praten en hebben plezierige stemmen, de eend kwaakt alleen maar en het speelgoed kan uitsluitend bewegen. Deze internationale coproductie is gemaakt in de stop-motiontechniek. De serie is bedacht door de uit Nederland afkomstige Co Hoedeman die eerder de korte films 'Four seasons in the life of Ludovic' maakte. Naar de serie zijn enkele prentenboeken verschenen**. De serie is uitgezonden door de KRO/Zappelin. Dit tweede deel* bevat zeven aflevering van elk ca. 11 minuten. Aantrekkelijke films voor kinderen vanaf ca. 3 jaar. Kijkwijzer: alle leeftijden. *Dl. 1: 2010-15-5907 (2010/30). **Bv. 'Ludovic en de logeerpartij': 2010-10-2554 (2010/38). Deel 2


DVD / Bluray non-fictie


Frozen planet
BBC Earth - Frozen PlanetIndrukwekkende BBC-natuurserie over het noordpool- en zuidpoolgebied op vier blu-rays. In zes afleveringen van een uur zien we na een introductie, hoe de ongerepte schoonheid van de gebieden tijdens de jaargetijden verandert en het leven van mensen, dieren en planten zich heeft aangepast aan de vaak barre weersomstandigheden. In de extra aflevering 'On thin ice' onderzoekt David Attenborough, die ook de serie presenteert, het effect van de klimaatverandering op het leven van mensen en dieren in deze streken. Verder bevat de blu-ray-set zes mini-documentaires over het maken van de beelden en de vaak extreme omstandigheden waaronder de cameramannen te werk gaan. Deze bijzondere natuurserie bevat vooral vele spectaculaire en prachtige opnamen. Het maken kostte dan ook 28 miljoen dollar. Anton Slotboom (29-11-'11): 'Het resultaat is dan ook verbluffend. De beelden in Frozen Planet zijn zelfs zó mooi dat ze niet zelden ontroeren. Life was al verbazingwekkend, maar Frozen Planet is nóg mooier. Dit is de top van de natuurprogramma's, een cadeautje voor de kijker.' Naar keuze ook Nederlands gesproken. De serie is uitgezonden* door de EO met hele hoge kijkcijfers. Kijkwijzer: alle leeftijden (bron: www.kijkwijzer.nl). *wordt tot begin 2012 uitgezonden op televisie. Dvd op nr. 3 in Dutch Charts week 51, 2011. Zie ook de rubriek Dvd.


Bluray


One day
One DayEen romantische komedie van Lone Scherfig (An education) met Anne Hathaway (Becoming Jane) en Jim Sturgess. David Nicholls schreef het scenario op basis van zijn succesvolle roman, in Nederland uitgebracht als 'De eerste dag'. Dexter en Emma ontmoeten elkaar voor het eerst op 15 juli 1988, de dag dat ze afstuderen aan de universiteit. Ze komen uit verschillende milieus en hebben een heel verschillend karakter. De twee brengen de nacht samen door en gaan daarna ieder hun eigen weg, maar komen elkaar soms weer tegen. Elk jaar op die datum wordt de loop van hun leven weergegeven tot en met het jaar 2007. Ab Zagt (6-10-'11) concludeert: 'Om te beginnen is Anne Hathaway veel te aantrekkelijk om een muurbloem te spelen. Bovendien werkt de geforceerde structuur niet altijd even overtuigend. Niet alle confrontaties tussen de twee, inclusief hun affaires met anderen, raken de kijker. Maar er zitten toch enkele prachtige episodes tussen die de film net boven de middelmaat doen uitstijgen.' Rick de Gier (Volkskrant 6-10-'11) schrijft dat de film 'een fraai tijdsbeeld' geeft en 'Dat One Day toch een voorzichtige aanbeveling verdient, komt door de melancholie die het verhaal tussen de regels door uitademt. (...)' Kijkwijzer: 6 jaar, geweld, angst, grof taalgebruik. Zie ook de rubriek Dvd-video. Wordt niet opnieuw aangeboden. Release: 7-2-'12


Crazy, stupid, love
Crazy Stupid Love (Blu-ray)Amerikaanse romantische komedie uit 2011 van Glenn Ficarra en John Requa, met Emma Stone, Ryan Gosling, Marisa Tomei, Steve Carell e.a. Cal Weaver is een keurige veertiger met vrouw en kinderen, goede baan en een fijn huis. Op een dag komt hij er achter dat zijn vrouw is vreemdgegaan en wil hij onmiddellijk scheiden. Zijn perfecte leventje stort als een kaartenhuis in elkaar. In een bar ontmoet hij Jacob Palmer die hem wel wil helpen over zijn liefdesverdriet heen te komen. Hij introduceert Cal in de wereld van vrijgezelle vrouwen, stoere drankjes en een nieuwe kledingstijl. Ondertussen worstelen zijn kinderen met hun eigen liefdesperikelen. Erik Kroon (Telegraaf 8-9-'11) geeft 3 (van 5) sterren: 'Omdat Carrell zo'n herkenbare, sympathieke alleman is, leven we met hem mee. Zijn belevenissen laten zich aanvankelijk ervaren als een melancholieke meditatie over de vergankelijkheid van de liefde, maar halverwege lijken de regisseurs zich te herinneren dat er in komedies gelachen moet worden. Ze draaien de volumeknop open en prompt ontaarden de ontwikkelingen in een boulevard-klucht, waarin er veel met deuren wordt gegooid. Coen van Zwol (7-9-'11) geeft ook 3 (van 5) balletjes: '(...) blijft in al zijn voorspelbaarheid amusant genoeg.' Kijkwijzer: 6 jaar, geweld, grof taalgebruik. Zie ook rubriek Dvd. Wordt niet opnieuw aangeboden. Release: 1-2-'12


Games


Disney universe
Disney UniverseDisney Universe is een actiespel dat zich afspeelt in zes verschillende filmwerelden van Disney. Het spel begint in de wereld van The Pirates of the Caribbean. Andere werelden, zoals bijvoorbeeld The Lion King, Monsters Inc. of Alice in Wonderland koop je met munten die je verzamelt tijdens de game. Elke wereld bestaat uit drie delen, met elk drie levels. In een level voer je verschillende doelen uit waar je aanwijzingen voor kan krijgen. Bijvoorbeeld het bouwen van een kanon om een schip te vernietigen of het planten van zaden die vervolgens water nodig hebben. Tijdens een level word je meerdere keren aangevallen door diverse vijanden. Door het volbrengen van de doelen voltooi je het level. In alle werelden zijn soortgelijke doelen waardoor het spel eentonig wordt. Leuk is om met meerdere spelers een wereld binnen te gaan. Het maakt de game aantrekkelijker, doordat je kan samenwerken om je doelen te bereiken. Per speler (maximaal 4) is een controller nodig. Disney Universe is een game waar je je uren mee kan vermaken, maar met weinig variatie. Te spelen vanaf ca. 8 jaar. PEGI: 7 jaar, geweld, online. Wii, Xbox & PS3

0 reacties:

Collectieteam

Mijn foto
Provinciaal Collectioneren Utrecht
Het collectieteam bestaat uit elf medewerkers
Mijn volledige profiel weergeven

Volgers